AUP

17.01.2023 118

KOCAELİ ANADOLU LİSESİ

KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI / ACCEPTABLE USE POLICY (AUP)

İş bu belge Kocaeli Anadolu Lisesinde kullanılacak olan bilgi ve bilişim teknolojilerin kim tarafından ve nasıl kullanılacağı, hangi konulara dikkat edileceği hakkında hazırlanmıştır.

Bu politika;

1-Kocaeli Anadolu Lisesinde bulunan veya kullanıcılar tarafında temin edilen tüm;

·         Akıllı Tahtalar

·         Cep Telefonları

·         Tablet

·         Laptop

·         Masa Üstü Kişisel ve Genel Kullanıma Açık Bilgisayarlar

·         Fotoğraf Makineleri ve fotoğraf çekme işlemini gören tüm makineleri kapsar.

2-Kullanıcılar bütün bilişim araçlarını okulumuzun kullanım politikasına göre kullanmak zorundadır.

3-Okulumuzda yukarıda sayılan bilişim cihazları ile gerçekleştirilen; e-posta, internet, ses ve mobil iletişim, internet veya ağ üzerinden veri alma ve gönderme, okulda veya okul dışında kurumu ilgilendiren yayınlar gerçekleştirme, web sayfalarında yazı, resim ve video paylaşımı kullanım politikası içerisinde gerçekleşmelidir.

4-Bu politika Kocaeli Anadolu Lisesi okul e güvenlik politikasında da belirtilen yöneticileri, öğretmenleri, personeli, öğrencileri, velileri ve tüm paydaşlarımızı kapsar.

5-Kocaeli Anadolu Lisesinin tüm verileri için geçerlidir.

GENEL KURALLAR VE SINIRLANDIRMALAR

·         Okulumuzdaki akıllı tahtalar güvenlik gereği öğretmenlere tanımlı USB anahtar ile açılmaktadır.

·         Akıllı tahtalarda güvenlik duvarı bulunmaktadır.

·         Kişiler yetkili olmadıkları bilgisayarları kullanamazlar.

·         Öğrenciler okul ders saatleri süresince cep telefonlarını kullanamazlar.

·         Kişiler cep telefonlarını ve diğer teknolojileri kullanarak izin verilmeden resim ve video çekemez ve internette bunu yayınlayamaz. Eğitim amacı ile alınacak görüntüler için önceden idareden izin alınmalıdır.

·         Tüm Kullanıcılar bilgisayar kullanıcı adı ve parolalarını resmi yazı ile idareden almak zorundadır. Bireyler kullanıcı adı ve şifrelerini bir başkasının kullanması için veremezler.

·         Genel Kullanıma açık bilgisayarlarda kullanıcılar yönetici oturumu açamazlar.

·         Kullanıcılar okulda kuruma ait kendisine tahsis edilmiş masa üstü bilgisayarları ve etkileşimli tahtaları kendilerine verilen kullanıcı kimlikleri ve şifreler ile açar ve kullanırlar.

·         Bireyler ve kullanıcılar bilgisayar ve bilişim sistemlerinde sistem ayarlarını değiştiremezler. Yazılım yükleyemezler. Sistem ayarlarını değiştirme ve yazılım yükleme için tüm bilişim cihazları şifrelenmiştir. Bu konu ile ilgili kurumda ilgili müdür yardımcısı sorumludur. Herhangi bir değişiklik için kendisine başvurunuz.

·         Bireyler kullanmaya veya erişmeye yetkili olmadıkları verileri kullanamaz.

·         Okulumuzun idare odalarında bulunan bilgisayarlarda sadece yönetimdeki kişiler işlem yapabilir.

·         Okulumuz web sitesinde yayınlanmasını istediğiniz herhangi bir bilgi ve haber varsa önce yazı inceleme kurulumuza inceletiniz ardından okul web sitesi kurulumuza sununuz. Kurulumuz uygun gördüğü takdirde haberiniz web sitemizde yayınlanacaktır.

·         Sorun yaşadığı takdirde okulumuz e-Güvenlik Komisyonuna başvurabilirsiniz.

e-Güvenlik Komisyonu

Okul Web Sitesi Yayın Komisyonu

Atilla İlker (Müdür Yardımcısı

İlhami Yıldız (Müdür Yardımcısı)